volos365.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ομόφυλα ζευγάρια: Τι θα κάνει η κυβέρνηση με όσους καταψηφίσουν;

Κοινοποίηση

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από το Μέγαρο Μαξίμου για οιαδήποτε «τιμωρία» όσων επιλέξουν ή έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στους υπουργούς και στους υφυπουργούς οι οποίοι σκέπτονται να καταψηφίσουν και δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής δημόσια θέση επ’ αυτού.

Εκτενής ήταν η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τη στάση της αποχής που επέλεξε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Ο Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δέχθηκε πολλές ερωτήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις και για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε υφυπουργούς που τυχόν καταψηφίσουν.

Ο Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς σχετικά, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα με την επιλογή για αποχή που επέλεξε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης δεδομένου ότι στηρίζει συνολικά τις επιλογές της κυβέρνησης, ενώ για το θέμα είχε εκφράσει τις διαφωνίες του πριν καν αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Σε ερώτηση για τη στάση του κ. Βορίδη αλλά και για το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση αν ένας υφυπουργός καταψηφίσει ανέφερε ότι «δεν πρέπει να προκαταλαμβάνουμε τη στάση τους, δεν μπορώ προεξοφλήσω εκ των προτέρων τις αποφάσεις του πρωθυπουργού».

Πρακτικά δηλαδή αν και ο κ. Μαρινάκης αρνείται να αποκαλύψει τις προθέσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Βορίδης μάλλον θα περάσει το δύσκολο ποτάμι αβρόχοις ποσί επειδή έσπευσε εγκαίρως να ξεκαθαρίσει με ήπιο τρόπο τη στάση του στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άλλωστε ο κ. Βορίδης σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους έχει πει ότι τελικά δεν θα καταψηφίσει, αλλά θα απέχει… Η Ηρώδου Αττικού πάντως, δεν ξεκαθαρίζει εάν η αποχή με την οποία «καλύφθηκε» το θέμα της διαφωνίας Βορίδη, μπορεί να καλύψει και άλλες περιπτώσεις από αυτήν την κατηγορία.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο διαμηνύει «αφήστε να δούμε τι θα γίνει στην ψηφοφορία» αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αλλά σε κάθε περίπτωση το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι «δεν είναι όλοι σαν την περίπτωση Βορίδη».

Για τους υπόλοιπους – υφυπουργούς κυρίως- που κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι θα παραμείνουν στην θέση τους.

Όσον αφορά τους βουλευτές που θα καταψηφίσουν ούτε γι’ αυτούς προβλέπεται κάποια πολιτική ποινή αν και είναι πιθανό η στάση τους αυτή να εκτιμηθεί και να ζυγιστεί σε έναν μελλοντικό ανασχηματισμό.

Η ακτινογραφία πάντως δείχνει ότι είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα στους βουλευτές. Μια ομάδα τουλάχιστον 20 μελών της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας που παρά τη διέξοδο της αποχής που έχει δοθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φαίνεται να επιμένει (προσώρας) στο καθαρό ΟΧΙ.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν θέλει να ανοίξει εσωτερικό μέτωπο με κανέναν σε αυτό το timing και γι’ αυτό εξάλλου απορρίφθηκε από την πρώτη στιγμή το θέμα της κομματικής πειθαρχίας.

Αναφορικά τέλος με τη στάση της Εκκλησίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις απόψεις της αλλά εκείνη νομοθετεί. «Έχουμε σχέση αλληλοσεβασμού, διαλόγου, κατανόησης, δεν υπάρχει κλίμα διχασμού» είπε χαρακτηριστικά.

πηγή newsbomb.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ POST

Συνάντηση Δήμαρχου Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικού – Διευθύνοντα Συμβούλου ΟΣΕ Παν. Τερεζάκη

Ιωάννα Σπανομάρκου: υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του Ανδρέα Λοβέρδου

Απατεώνας έπεισε γυναίκα να του δώσει 15.000 ευρώ